بطاطس روستد في الفرن
المقادير :
• 4 بطاطس كبيرة الحجم مقطعة مكعبات صغيرة
• 3 : 4 معلقة كبيرة زيت زيتون
• 2 معلقة كبيرة ثوم مفروم
• معلقة ونصف صغيرة ملح
• 2 : 3 معلقة كبيرة بانش بورن (خلطة بهارات هندية) وهي :-
• 1 معلقة كبيرة بذور الكمون
• 1 معلقة كبيرة بذور الخردل البنى
• 1 معلقة كبيرة بذور الشمر
• 1 معلقة كبيرة حبة البركة
• معلقة ونصف كبيرة بذور الحلبة
طريقة التحضير :
· جهزى خلطة البهارات الهندية باتباع الرابط التالي (البانش بورن ) .
· اغسلي البطاطس جيدا ثم قشريها ويمكنكى أيضا استخدمها بالقشر ولكن تأكدى من أنه نظيف .
· قطعى البطاطس الي مكعبات متوسطة الحجم كما هو موضح بالصورة .
· افرمى الثوم فرما ناعما .
· في وعاء كبير ضعي زيت الزيتون والثوم المفروم والملح والبهارات الهندية ومكعبات البطاطس وقلبيهم مع بعض جيدا , بحيث تتغلف كل حبات البطاطا بالتوابل جيدا .
· سوف تكون بهذا الشكل .
· رصي مكعبات البطاطس في صينية خبز مدهونة بالزيت ثم اخبزيها في الفرن لمدة 45 دقيقة أو حتى تنضج البطاطس .
· بعد أول 20 دقيقة في الفرن حركى مكعبات البطاطا , وكررى تحريكها كل 10 دقائق حتى تصبح البطاطس بنية اللون من جميع الجهات .
· قدمي البطاطس الروستد مع بيتزا الذرة بصلصة البيستو .